🕜 Czas: 15 minut 🍽️ Porcja dla: -
Robiliście wegańską carbonarę i został Wam "boczek"? Nie macie na niego pomysłu? Pędzę z podpowiedzią na pyszne śniadanie! Wymienię tylko składniki, a ich ilość zależy wyłącznie od Was 😉
1 szkl = 236 ml / 1 łyżka = 15 ml / 1 łyżeczka = 5 ml
📘 Składniki:
- bajgle lub inne bułki
- wegański boczek
- wegański serek kanapkowy
- oliwa z oliwek
- warzywa: sałata, szpinak, pomidor itp.
✍️ Możesz posypać świeżą bazylią, koperkiem, czymkolwiek zechcesz. Warzywa daj jakie chcesz ^^
🥣 Przygotowanie:
1. Przekrój bajgle na pół i lekko zapiecz w piekarniku (180'C).
2. Boczek usmaż na małej ilości oleju po ok 2 min z każdej strony na średnim ogniu. Nie przypal.
3. Posmaruj bajgle serkiem.
4. Połóż sałatę i szpinak.
5. Ułóż usmażony boczek.
6. Udekoruj pomidorem.
Smacznego!
Uwaga!
Dodawanie komentarzy przez przeglądarkę Chrome, może być niemożliwe i
nie wiem z czego to wynika. Spróbujcie przez Firefox lub przez inną
przeglądarkę!
wegańskie, śniadanie, kanapki, bajgle, bułki, boczek
0 KOMENTARZY