🌱 GRZANKI Z AWOKADO I DROŻDŻAMI


🕜 Czas: 10 minut  🍽️ Porcja dla: 2



Coś dla miłośników past i awokadożerców ^^ Szybko i smacznie. Pastę można jeść na grzankach samodzielnie lub położyć na niej wszelkie warzywa, jakie tylko zapragniemy 😊


1 szkl = 236 ml / 1 łyżka = 15 ml / 1 łyżeczka = 5 ml
📘 Składniki:
  • 6 mniejszych lub 4 większe kromki chleba razowego
  • dojrzałe awokado
  • 2 łyżki drożdży nieaktywnych
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • 1-2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
Dowolne warzywa, np:
  • sałata
  • rukola
  • pomidor
  • ogórek
  • rzodkiewka
  • kiełki

🥣 Przygotowanie:
1. Z chleba zrób grzanki, np. w piekarniku (nie przypal za mocno).


2. Awokado obierz, pokrój w większe kawałki, wrzuć do blendera.


3. Do awokado dodaj sok z cytryny, sól, pieprz, drożdże. Zblenduj.


4. Posmaruj grzanki.


5. Połóż na wierzch dowolne warzywa.


Smacznego!

tosty, grzanki, awokado, drożdże nieaktywne, śniadanie, kolacja, czosnek

0 KOMENTARZY