🌱 WEGAŃSKA CARBONARA


🕜 Czas: 35 minut  🍽️ Porcja dla: 2



Jako osoba, która całe życie była mięsożercą, i która zaczęła jakiś czas temu ograniczać mięso i nabiał, a teraz jest na diecie wegańskiej, powiem Wam, że od tej pory jeśli boczuś, to tylko wegański! Smakuje niemal jak prawdziwy, no bajka 😊


1 szkl = 236 ml / 1 łyżka = 15 ml / 1 łyżeczka = 5 ml
📘 Składniki:

🥣 Przygotowanie:
1. Posiekaj cebulę/szalotkę, czosnek i pietruszkę.


2. Boczek pokrój w kostkę. 


3. Rozgrzej mocno olej na patelni na średnim ogniu. Dodaj szalotkę i czosnek. Smaż, aż zmiękną i lekko się zarumienią.


4. Następnie dodaj boczek i pietruszkę.


5. Osobno ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

6. Pod patelnią zmniejsz ogień. Dodaj śmietanę, miso, drożdże i szczyptę przypraw. Wymieszaj. Dodaj groszek. Wymieszaj. Dodaj trochę wody z makaronu, by sos nie był zbyt gęsty. 
Duś ok 2 minut lub do momentu aż groszek się rozmrozi.


7. Odcedź makaron z wody i dodaj na patelnię.


8. Wymieszaj makaron, upewniając się, że jest pokryty sosem.


9. Podawaj od razu z posiekaną natką pietruszki.


Smacznego!

wegańska, carbonara, groszek, boczek, obiad, kolacja, drożdże, czosnek, 

0 KOMENTARZY