🕜 Czas: 10 minut 🍽️ Porcja dla: 2
Oto pomysł na pyszne śniadanko lub kolację 😉
1 szkl = 236 ml / 1 łyżka = 15 ml / 1 łyżeczka = 5 ml
📘 Składniki:
- 2 szt dowolnej tortilli
- 1 awokado
- 100 g wędzonego tofu
- kawałek ogórka
- 1 większy pomidor
- kilka liści sałaty lub rukola
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 2 łyżki drożdży nieaktywnych
- 1 ząbek czosnku
- sól
- pieprz
🥣 Przygotowanie:
1. Awokado rozgnieć widelcem w miseczce, dodaj drożdże, sok z cytryny, przeciśnięty przez praskę czosnek i do smaku sól oraz pieprz.2. Ogórka pokrój w długie słupki, pomidora w półksiężyce lub w kostkę. Tofu pokrój na nie za grube plastry.
3. Posmaruj tortille pastą z awokado, połóż sałatę/rukolę, tofu, ogórka i pomidora.
4. Zwiń tortille w rulony.
5. Zawiń dokładnie z każdej strony w folię aluminiową lub papier do pieczenia i przekrój na pół lub zjedz w całości odsłaniając tylko z jednej strony, jak w "twisterze z KFC".
Smacznego!
📝 Zapisz przepis na Instagramie 👇🏻
(Przepis znajdziesz przewijając zdjęcia strzałkami)
wegańska, vegan, śniadanie, kolacja, wrap, tortilla
0 KOMENTARZY