🌱 TORTILLA Z WĘDZONYM TOFU, AWOKADO I WARZYWAMI


🕜 Czas: 10 minut 🍽️ Porcja dla: 2





Oto pomysł na pyszne śniadanko lub kolację 😉 

1 szkl = 236 ml / 1 łyżka = 15 ml / 1 łyżeczka = 5 ml

📘 Składniki:
  • 2 szt dowolnej tortilli
  • 1 awokado
  • 100 g wędzonego tofu
  • kawałek ogórka 
  • 1 większy pomidor
  • kilka liści sałaty lub rukola
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 2 łyżki drożdży nieaktywnych
  • 1 ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz


🥣 Przygotowanie:
1. Awokado rozgnieć widelcem w miseczce, dodaj drożdże, sok z cytryny, przeciśnięty przez praskę czosnek i do smaku sól oraz pieprz.






2. Ogórka pokrój w długie słupki, pomidora w półksiężyce lub w kostkę. Tofu pokrój na nie za grube plastry.


3. Posmaruj tortille pastą z awokado, połóż sałatę/rukolę, tofu, ogórka i pomidora. 









4. Zwiń tortille w rulony. 


5. Zawiń dokładnie z każdej strony w folię aluminiową lub papier do pieczenia i przekrój na pół lub zjedz w całości odsłaniając tylko z jednej strony, jak w "twisterze z KFC".



Smacznego!

📝 Zapisz przepis na Instagramie 👇🏻
(Przepis znajdziesz przewijając zdjęcia strzałkami)





 
 
wegańska, vegan, śniadanie, kolacja, wrap, tortilla

0 KOMENTARZY