WEGE & VEGAN PRZYSTAWKI & PRZEKĄSKI
🕜 Czas: 25 minut 🍽️ Porcja dla: 2
1 szkl = 236 ml / 1 łyżka = 15 ml / 1 łyżeczka = 5 ml
📘 Składniki:
📘 Składniki:
- ok pół kg ziemniaków
- 1-2 łyżeczkI oliwy z oliwek
- sól
- 1 łyżka rozmarynu
🥣 Przygotowanie:
1. Ustaw piekarnik na ok 230' C, nie musisz czekać, aż piekarnik się nagrzeje.2. Ziemniaki obierz, pokrój na frytki, włóż do miski z zimną wodą i dokładnie wypłucz skrobię, zmieniając wodę.
2. Frytki posól, posyp rozmarynem i dodaj oliwę z oliwek, dokładnie wymieszaj.
3. Blachę lub ruszt wyłóż papierem do pieczenia i rozłóż na niej frytki.
4. Wstaw do piekarnika na środkową półkę. Piecz ok 20 minut lub aż będą miękkie i lekko "przypalone". Możesz je w połowie czasu przemieszać na blasze.
5. Podawaj samodzielnie, z dowolnym dipem np majonezowo jogurtowo czosnkowym lub jako dodatek do obiadu.
Smacznego!
Uwaga!
Dodawanie komentarzy przez przeglądarkę Chrome, może być niemożliwe i
nie wiem z czego to wynika. Spróbujcie przez Firefox lub przez inną
przeglądarkę!
wegańska, vegan, obiad, kolacja, przekąska
0 KOMENTARZY