🕜 Czas: 10 minut 🍽️ Porcja dla: 2
Idealny dodatek do zupy miso!
1 szkl = 236 ml / 1 łyżka = 15 ml / 1 łyżeczka = 5 ml
📘 Składniki:
- konbu i katsuobushi z dashi
- 2 łyżki sosu sojowego
- 1,5-2 łyżeczki cukru brązowego
- 1 łyżka prażonego sezamu
🥣 Przygotowanie:
1. Konbu z bulionu kroimy w paseczki długości małego palca.
2. Katsuobushi odsączone z bulionu siekamy.
3. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki sosu sojowego, 1-1,5 łyżeczki cukru, smażymy konbu i Katsuobushi, pod koniec dodajemy 1 łyżeczkę prażonego sezamu, mieszamy.



1. Konbu z bulionu kroimy w paseczki długości małego palca.
2. Katsuobushi odsączone z bulionu siekamy.
3. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki sosu sojowego, 1-1,5 łyżeczki cukru, smażymy konbu i Katsuobushi, pod koniec dodajemy 1 łyżeczkę prażonego sezamu, mieszamy.



0 KOMENTARZY