🕜 Czas: 20 minut 🍽️ Porcja dla: 2
Dieta sirtuinowa (dieta Adele) odkryła przede mną wiele mmmMniam przepisów i to jest jeden z moich ulubionych 😊 Wcześniej nie przepadałam za awokado, ale odkąd spróbowałam tej pasty, to jestem uzależniona XD
5. Wstaw pieczywo do piekarnika i zrób z niego grzanki.
1 szkl = 236 ml / 1 łyżka = 15 ml / 1 łyżeczka = 5 ml
📘 Składniki:
.gif)
📘 Składniki:
- 1 awokado (koniecznie dojrzałe)
- garść pietruszki/kolendry
- 1 pomidor (nie za duży)
- 1 łyżeczka bardzo drobno pokrojonej czerwonej cebuli
- 1 łyżka soku z limonki
- sól, pieprz
- 80 g tuńczyka w sosie własnym
- 4-6 kromek pieczywa (u mnie razowe)
.gif)
🥣 Przygotowanie:
1. Rozgrzej piekarnik na 200-220 stopni C.
2. Pomidora sparz wrzątkiem, obierz ze skórki, pokrój w kostkę.
1. Rozgrzej piekarnik na 200-220 stopni C.
2. Pomidora sparz wrzątkiem, obierz ze skórki, pokrój w kostkę.
✍️ Jak sparzyć pomidory - zobacz TUTAJ
3. Awokado obierz i rozgnieć w misce widelcem.
✍️ Nie blenduj, niech Cię nie korci, wyjdzie z tego tylko mamałyga, wierz mi... 🙈
4. Dodaj pietruszkę/kolendrę, cebulę, sól, pieprz, sok z limonki, pomidory i wymieszaj.
0 KOMENTARZY