🌱 LODY BANANOWO-CZEKOLADOWE


🕜 Czas: 5 minut + zamrożenie lodów  🍽️ Porcja dla: 2



Ten przepis tak naprawdę jest z diety sirtuinowej (diety Adele), dlatego jakaż była ma radość, jak zdałam sobie sprawę, że lody są wegańskie 😊


1 szkl = 236 ml / 1 łyżka = 15 ml / 1 łyżeczka = 5 ml
📘 Składniki:

🥣 Przygotowanie:
1. Banany obierz, pokrój w większe kawałki, wrzuć do blendera.

2. Dodaj kakao i sok z limonki. 

3. Zblenduj na gładko.

✍️ Jeśli banany nie były mocno dojrzałe, dodaj płaską łyżeczkę syropu z agawy lub innego słodzika (w wersji nie wegańskiej, dodaj miód). Dodaj kilka kropel soku z limonki, w razie potrzeby.

4. Rozłóż do małych pojemniczków.


5. Wstaw do zamrażalnika.


✍️ Jeśli lody długo się mroziły i skamieniały, to wyjmij je na 15-20 minut przed zjedzeniem, by postały w temperaturze pokojowej.


Smacznego!

lody, wegańskie, banany, kakao, limonka

0 KOMENTARZY