SAŁATKA Z DAKTYLAMI I SEREM HALLOUMI

 
🕜 Czas: 15 minut  🍽️ Porcja dla: 2





Sirtuinowe sałatki to dla mnie zawsze niespodzianka smaku. Do tej podchodziłam z dużą rezerwą, bo jakoś mi te składniki nie do końca się łączyły. Wyglądało to raczej na opcję "zostało mi trochę różnych rzeczy w lodówce, to coś wykombinuję" :P Zrobiłam i... wracam do niej jak faktycznie zostanie mi końcówka produktów sirtuinowych, bo jest pycha 😊


1 szkl = 236 ml / 1 łyżka = 15 ml / 1 łyżeczka = 5 ml
📘 Składniki:
Sos:
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1/2 łyżeczki miodu

🥣 Przygotowanie:
1. Sałatę umyj, osusz i porwij na małe kawałki, dodaj na talerze.



2. Seler naciowy pokrój w kostkę, dodaj do sałaty.




3. Jabłko obierz (nie musisz obierać, jak lubisz ze skórką) i pokrój w kostkę, dodaj do sałaty.




4. Daktyle pokrój w kostkę, dodaj do sałaty.



5. Ser pokrój w plastry, zgrilluj lub usmaż na suchej patelni z obu stron, dodaj do sałaty.




6. Wymieszaj składniki sosu.




7. Orzechy włoskie upraż na suchej patelni.

8. Sałatkę polej sosem i posyp orzechami.




Smacznego!


seler naciowy, jabłko, halloumi, ser, orzechy włoskie, sałata rzymska, daktyle, musztarda, miód, śniadanie, kolacja, obiad

0 KOMENTARZY