Szybka i smaczna sałatka. W sezonie warto zamiast gruszki dać figi 😊
1 szkl = 236 ml / 1 łyżka = 15 ml / 1 łyżeczka = 5 ml
📘 Składniki:
- szpinak (150 g opakowanie)
- gruszka (w sezonie zamiast gruszki 4 figi)
- prażone orzechy włoskie
- ser kozi
Sos:
🥣 Przygotowanie:
- 1 łyżka wody
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka czubata miodu (można dać więcej według uznania)
- 2 łyżki soku z cytryny
- 1 łyżeczka musztardy
🥣 Przygotowanie:
2. Gruszkę odbierz, usuń gniazda, pokrój w kostkę, dodaj do szpinaku (w sezonie zamiast gruszki pokrój na ósemki figi).




3. Posiekaj orzechy, dodaj do szpinaku.
1 KOMENTARZY
Widziałam ten przepis na twoim instagramie, zrobiłam i zakochałam się 😍 czekam na sezon figowy, jestem ciekawa jak smakuje z figami. Dzięki!
OdpowiedzUsuń