SAŁATKA Z KOMOSY RYŻOWEJ


🕜 Czas: 30 minut  🍽️ Porcja dla: 2



Kolejny przepis z diety sirtuinowej (diety Adele), który mogę jeść codziennie 😊


1 szkl = 236 ml / 1 łyżka = 15 ml / 1 łyżeczka = 5 ml
📘 Składniki:
  • 1/2 szklanki komosy ryżowej
  • 4 garście kolendry/pietruszki
  • 3 łodygi selera naciowego
  • 4 łyżki prażonego słonecznika
  • 1 awokado
  • 20 pomidorków koktajlowych
  • 4 suszone pomidory
  • 200g sera feta (grecki, nie sałatkowy)
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sok z połowy cytryny
  • sól, pieprz



🥣 Przygotowanie:
1. Komosę wypłucz pod ciepłą wodą na sitku, gotuj od zimnej wody pod przykryciem, na małym ogniu. Proporcje 1:2 (1 szkl komosy = 2 szkl wody). Po ugotowaniu włóż do większej miski.


2. Seler pokrój w plastry lub kosteczkę. Dodaj do komosy.


3. Awokado obierz, pokrój w kostkę. Dodaj do komosy.


4. Pomidorki przekrój wzdłuż na pół. Dodaj do komosy.


5. Suszone pomidory posiekaj. Dodaj do komosy.


6. Fetę pokrój w kostkę. Dodaj do komosy.

7. Kolendrę/pietruszkę umyj i posiekaj. Dodaj do komosy.

​8. Dodaj sól, pieprz i sok z cytryny. Wymieszaj.


Smacznego!


komosa ryżowa, quinoa, kolendra, feta

0 KOMENTARZY