🕜 Czas: 30 minut 🍽️ Porcja dla: 2
Kolejny przepis z diety sirtuinowej (diety Adele), który mogę jeść codziennie 😊
1 szkl = 236 ml / 1 łyżka = 15 ml / 1 łyżeczka = 5 ml
📘 Składniki:
.gif)
📘 Składniki:
- 1/2 szklanki komosy ryżowej
- 4 garście kolendry/pietruszki
- 3 łodygi selera naciowego
- 4 łyżki prażonego słonecznika
- 1 awokado
- 20 pomidorków koktajlowych
- 4 suszone pomidory
- 200g sera feta (grecki, nie sałatkowy)
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- sok z połowy cytryny
- sól, pieprz
.gif)
🥣 Przygotowanie:
1. Komosę wypłucz pod ciepłą wodą na sitku, gotuj od zimnej wody pod przykryciem, na małym ogniu. Proporcje 1:2 (1 szkl komosy = 2 szkl wody). Po ugotowaniu włóż do większej miski.
5. Suszone pomidory posiekaj. Dodaj do komosy.
7. Kolendrę/pietruszkę umyj i posiekaj. Dodaj do komosy.
8. Dodaj sól, pieprz i sok z cytryny. Wymieszaj.
6. Fetę pokrój w kostkę. Dodaj do komosy.
7. Kolendrę/pietruszkę umyj i posiekaj. Dodaj do komosy.
8. Dodaj sól, pieprz i sok z cytryny. Wymieszaj.
0 KOMENTARZY