🕜 Czas: 15 minut 🍽️ Porcja dla: 2
Sałatka dla miłośników curry i imbiru lub dla osób, które nie mają pomysłu na szybką i smaczną np. kolację 😉
1 szkl = 236 ml / 1 łyżka = 15 ml / 1 łyżeczka = 5 ml
📘 Składniki:
- ogórek (ok 350 g)
- cebula (średnia lub duża)
- 1 większy ząbek czosnku
- 2 łyżeczki oleju
- pieprz
- sól
- 1/3 łyżeczki curry w proszku
- 1/3 łyżeczki imbiru mielonego
- 1 duża lub 2 mniejsze kromki chleba np.razowego
🥣 Przygotowanie:
1. Ogórki obierz i pokrój w plasterki, wrzuć do miski. Dodaj curry, imbir oraz sól i pieprz.3. Na rozgrzany olej na patelni wrzuć posiekaną cebulę, podsmaż i dodaj czosnek, wymieszaj, smaż chwilę. Przełóż cebulę z olejem do ogórków.
Smacznego!
📝 Zapisz przepis na Instagramie 👇🏻
(Przepis znajdziesz przewijając zdjęcia strzałkami)
wegańska, sałatka, ogórek, vegan, kolacja, śniadanie
0 KOMENTARZY