🕜 Czas: 5 minut 🍽️ Porcja dla: 2
Kilka lat temu natrafiłam na ten przepis, stosując jakąś dietę, diety nie ma, ale sałatka pozostała 😊 W ciepłe dni, zastępuje mi nawet obiad. Jest świeża, orzeźwiająca i mmmMniam! 😊
1 szkl = 236 ml / 1 łyżka = 15 ml / 1 łyżeczka = 5 ml
📘 Składniki:
- ćwiartka arbuza
- 100 g sera feta
- 1/3 czerwonej cebuli
- świeże liście mięty
- pieprz czarny
- miód (opcjonalnie)
✍️ Nie ma co się przywiązywać do gramatury w tym akurat przypadku, bo ile dacie arbuza, fety czy cebuli to Wasza indywidualna sprawa, to jest raczej gramatura poglądowa 😊
🥣 Przygotowanie:
5. Arbuza posyp cebulą, serem feta i miętą. Dopraw pieprzem.

arbuz, mięta, feta, czerwona cebula

✍️ Jeśli arbuz jest wyjątkowo mało słodki, możesz skropić całość odrobiną miodu.
Smacznego!
arbuz, mięta, feta, czerwona cebula
0 KOMENTARZY