SAŁATKA Z ARBUZEM, SEREM FETA I MIĘTĄ


🕜 Czas: 5 minut  🍽️ Porcja dla: 2

Kilka lat temu natrafiłam na ten przepis, stosując jakąś dietę, diety nie ma, ale sałatka pozostała 😊 W ciepłe dni, zastępuje mi nawet obiad. Jest świeża, orzeźwiająca i mmmMniam! 😊


1 szkl = 236 ml / 1 łyżka = 15 ml / 1 łyżeczka = 5 ml
📘 Składniki:
  • ćwiartka arbuza
  • 100 g sera feta
  • 1/3 czerwonej cebuli
  • świeże liście mięty
  • pieprz czarny
  • miód (opcjonalnie)

✍️ Nie ma co się przywiązywać do gramatury w tym akurat przypadku, bo ile dacie arbuza, fety czy cebuli to Wasza indywidualna sprawa, to jest raczej gramatura poglądowa 😊

🥣 Przygotowanie:
1. Arbuza pokrój w kostkę. Rozłóż na talerzach.





2. Cebulę drobno posiekaj.

3. Liście mięty zwiń i pokrój w paseczki.



4. Ser feta pokrój w kostkę lub pokrusz.



5. Arbuza posyp cebulą, serem feta i miętą. Dopraw pieprzem.



✍️ Jeśli arbuz jest wyjątkowo mało słodki, możesz skropić całość odrobiną miodu.

Smacznego!

arbuz, mięta, feta, czerwona cebula

0 KOMENTARZY