🌱 PASTA Z CIECIERZYCY I SUSZONYCH POMIDORÓW


🕜 Czas: 5 minut  🍽️ Porcja dla: 2-3 





Oto kolejne, szybkie smarowidełko 😉


1 szkl = 236 ml / 1 łyżka = 15 ml / 1 łyżeczka = 5 ml
📘 Składniki:
  • 60 g ciecierzycy konserwowej z puszki
  • 2 łyżeczki aquafaby 
  • 40 g suszonych pomidorów w oleju
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • 1 łyżeczka oliwy z suszonych pomidorów
  • sól, pieprz
  • 1 ząbek czosnku 
Do podania z:
  • ogórek kiszony
  • pieczywo świeże lub grzanki 

✍️ Doprawianie możesz zakończyć na cytrynie, soli i pieprzu lub po prostu dodaj ulubione przyprawy pod swój smak ^^

🥣 Przygotowanie:
1. Wyciśnij sok z cytryny. Odsącz ciecierzycę - odlej trochę aquafaby. Przygotuj pieczywo świeże lub zrób grzanki.

2. Do kielicha blendera dodaj ciecierzycę, aguafabę, suszone pomidory, olej z pomidorów, czosnek, sól, pieprz, sok z cytryny i zblenduj na gładką masę.







3. Posmaruj pieczywo świeże lub grzanki. Połóż pokrojonego ogórka kiszonego.









Smacznego!

📝 Zapisz przepis na Instagramie 👇🏻
(Przepis znajdziesz przewijając zdjęcia strzałkami)


 
 
wegetariańska, wegańska, vegan, śniadanie, kolacja, kanapki, grzanki, tosty

0 KOMENTARZY