🕜 Czas: 5 minut 🍽️ Porcja dla: 2-3
Oto kolejne, szybkie smarowidełko 😉
1 szkl = 236 ml / 1 łyżka = 15 ml / 1 łyżeczka = 5 ml
📘 Składniki:
✍️ Doprawianie możesz zakończyć na cytrynie, soli i pieprzu lub po prostu dodaj ulubione przyprawy pod swój smak ^^📘 Składniki:
- 60 g ciecierzycy konserwowej z puszki
- 2 łyżeczki aquafaby
- 40 g suszonych pomidorów w oleju
- 2 łyżeczki soku z cytryny
- 1 łyżeczka oliwy z suszonych pomidorów
- sól, pieprz
- 1 ząbek czosnku
- ogórek kiszony
- pieczywo świeże lub grzanki
🥣 Przygotowanie:
1. Wyciśnij sok z cytryny. Odsącz ciecierzycę - odlej trochę aquafaby. Przygotuj pieczywo świeże lub zrób grzanki.
2. Do kielicha blendera dodaj ciecierzycę, aguafabę, suszone pomidory, olej z pomidorów, czosnek, sól, pieprz, sok z cytryny i zblenduj na gładką masę.
2. Do kielicha blendera dodaj ciecierzycę, aguafabę, suszone pomidory, olej z pomidorów, czosnek, sól, pieprz, sok z cytryny i zblenduj na gładką masę.
3. Posmaruj pieczywo świeże lub grzanki. Połóż pokrojonego ogórka kiszonego.
Smacznego!
📝 Zapisz przepis na Instagramie 👇🏻
(Przepis znajdziesz przewijając zdjęcia strzałkami)
(Przepis znajdziesz przewijając zdjęcia strzałkami)
wegetariańska, wegańska, vegan, śniadanie, kolacja, kanapki, grzanki, tosty
0 KOMENTARZY