🌱 GNOCCHI Z PIECZARKAMI, SZPINAKIEM I SOSEM SEROWYM


🕜 Czas: 20 minut  🍽️ Porcja dla: 2 
 

Masz zrobione gnocchi i nie wiesz jak podać? Oto moja propozycja 😉 


1 szkl = 236 ml / 1 łyżka = 15 ml / 1 łyżeczka = 5 ml

📘 Składniki:
  • surowe gnocchi
  • 2 garście szpinaku baby
  • garść pieczarek (lub więcej)
  • 2-3 ząbki czosnku
  • sól morska, pieprz
  • 2 łyżki masła wegańskiego
  • 1 szkl groszku mrożonego


🥣 Przygotowanie:

1. Rozgrzej masło na patelni (na średniej mocy), wrzuć posiekany lub przeciśnięty przez praskę czosnek. Smaż kilka sekund. Dodaj surowe, niegotowane gnocchi. Smaż aż do zarumienienia (w razie potrzeby dodaj więcej masła lub oliwy).


2. Posiekaj szpinak. Pieczarki pokrój dowolnie.

3. Gdy gnocchi będą rumiane dodaj pieczarki. Smaż ok 4 minut. Dodaj groszek i szpinak. Smaż kilka minut aż groszek będzie miękki. Dopraw solą i pieprzem.



 
5. Gotowe danie polej sosem.
 



Smacznego!


Uwaga! Dodawanie komentarzy przez przeglądarkę Chrome, może być niemożliwe i nie wiem z czego to wynika. Spróbujcie przez Firefox lub przez inną przeglądarkę!

 
 
wegańskie, gnocchi,  vegan, obiad, kolacja

0 KOMENTARZY